De 5 beste e-mail marketing tools!

door | 5 juni 2017

Zo ook ik ga me er aan wagen, een top 5 lijstje. Aangezien top 10 lijstjes altijd maar kort zaken beschrijven vond ik het een goed idee om er maar 5 te pakken en deze veel verder uit te werken zodat je een betere keuze kan maken. Ik wil de focus leggen op gratis tools die direct te gebruiken zijn in het beroepenveld om jullie zo verder te helpen. So without further ado hier zijn de top 5 beste e-mail tools!


5. ISnotSPAM

ISnotSPAM is een tool die gaat controleren of jouw mail geen spam is. Dit kan dus voorkomen dat jouw mail of nieuwsbrief niet bij mensen in de spam box terecht komen. De tool is uiterst gemakkelijk om te gebruiken, door simpel weg jouw mail of nieuwsbrief door te sturen naar het mailadres wat in de afbeelding hierboven staat. Vervolgens gaan zij middels een aantal systemen checken of jouw mail geen spam elementen bevat. Bij deze check gebruiken zij de volgende middelen:
• SPF Check
• Sender-ID Check
• DomainKeys Check
• DKIM Check
• SpamAssassin Check


4. Litmus E-mail previews

Altijd al willen weten hoe jouw mail eruit zit binnen diverse mailclients?, dan is Litmus iets voor jou. Deze app zorgt ervoor dat je inzicht krijgt hoe jouw mail eruit ziet in meer dan 70 mailclients. Voor een volledige lijst zou ik op de website kijken want het zijn er nogal wat!
Ook deze tool werkt met het versturen van jouw mail naar het bedrijf en je krijgt hierop een reactie terug met een groot aantal screenshots met daarop jouw mail per client.


3. Hammingway App

De volgende tool is een Engelse tool, dit is eigenlijk ook de reden dat hij niet hoger staat. In deze app of tool worden zinnen gerate op leesbaarheid en lengte. Doordat het in het Engels is zal de app helaas geen complexe woorden eruit filteren of aangeven dat jouw woorden in de actieve zin of passieve zin geschreven zijn.
Het is erg handig om gebruik van te maken om jouw zinnen leesbaarder te maken. En als je internationale afnemers hebt is dit echt the best thing around.


2. Target Hero

Inmiddels overgenomen door ActiveTail maar werkt nog steeds als een bezetene. Deze tool heeft een groot aantal tamplates om jouw mail schitterend te optimaliseren voor een nieuwsbrief standaard mail. De tool is niet volledig gratis maar met een proefpakket en een aantal gratis features kom je al een heel end.
Veel mogelijkheden zijn beschikbaar bij deze tool en geeft echt een persoonlijke twist aan jouw mail. Het is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Ga op onderzoek uit binnen de features van deze app en ga lekker aan de slag met de gratis proefversie!


1. Mailchimp

And the winner is Mailchimp! Wederom een content tool maar een iets toegankelijker systeem als Target Hero. Doordat je met mailchimp meer kan met een gratis versie en bij de betaalde versie meer kan monitoren is dit toch wel de beste mailtool die er is op dit moment. Ook kun je Mailchimp connecten met jouw webshop. Hierdoor kun je doelgerichter werken en boost het ook een stuk van jouw verkopen.


Tools, tools en nog eens tools!

Goed er zijn honderden tools beschikbaar en niet iedereen is het eens mijn ideeën over een optimale tool. Ga zelf ook opzoek naar wat voor jou het beste werkt en mocht je iets tegen komen dat erg interessant is, laat het me dan weten in de reacties!